Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo mikt op flinke groei in Europa

2019-03-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:30

Maaltijdbezorgdienst Deliveroo heeft dit jaar zijn pijlen gericht op een flinke groei en uitbreiding in Europa. De dienst wil dit jaar voor honderd miljoen Europeanen beschikbaar zijn.

Dat meldt het bedrijf in een update. Deliveroo stelt zijn service dit jaar in Europa op te schalen. Of hier ook nieuwe markten bij horen, laat het bedrijf in het midden. Het bedrijf stelt wel meer samenwerkingen aan te gaan met restaurants. Aan het einde van dit jaar moet het aantal aangesloten restaurants in Europa dan ook zijn gegroeid naar 85.000.

Daarnaast wil Deliveroo dit jaar meer inzetten op zogeheten ‘Virtual Brands’. Dit zijn restaurants die voor online klanten afwijken van hun standaard aanbod. Als voorbeeld noemt de bezorgdienst een barbecuezaak die Mexicaans eten aanbiedt. Deliveroo mikt op 1700 van deze ´Virtual Brands´ aan het einde van 2019.

Voorkeur

Personalisatie is ook een hot topic voor Deliveroo dit jaar. De dienst wil consumenten eenvoudiger een selectie voorschotelen van restaurants die beter bij hun voorkeur aansluiten. ´We zijn enthousiast over onze groeiplannen in Europa in 2019, waarmee we meer klanten bereiken, meer flexibel en goedbetaald werk kunnen aanbieden en meer restaurant helpen om hun klantenbestand uit te breiden en zo hun omzet te vergroten´, verklaart Alessander Celli, managing director van Deliveroo in Europa.

Werknemers

Voor werknemers van Deliveroo verandert er tot slot ook het één en ander. Zij kunnen binnenkort ervoor kiezen om hun verdiensten de volgende dag uit te laten betalen met één druk op de knop. De functie ´Cash Out´ in de werknemersapplicatie moet hiervoor zorgen. Deliveroo kwam de afgelopen tijd meerdere malen in opspraak over hun werknemersbeleid. Zo besloot een rechter onlangs dat Nederlandse bezorgers niet als zzp´er mogen worden gezien maar onder de cao voor beroepsgoederenvervoer moeten vallen. Deliveroo liet vervolgens weten door te gaan met ´de huidige manier van werken´.