Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo houdt vast aan zzp-model

2019-01-23
1000562
  • 0:56

Maaltijdbezorger Deliveroo is niet van plan om actie te ondernemen nadat de kantonrechter vorige week bepaalde dat bezorgers niet als zzp’er mogen worden gezien.

In een interview met De Telegraaf geeft topman Stijn Verstijnen aan gewoon door te gaan met ‘de huidige manier van werken’. Uit de uitspraak van de rechter bleek vorige week dat Deliveroo zijn bezorgers in loondienst moet nemen. Volgens hem vallen zij onder de cao voor beroepsgoederenvervoer. Verstijnen laat echter weten dat nog geen enkele bezorger zich heeft gemeld om in dienstverband te komen werken. ‘De uitspraken hebben vooral voor veel onduidelijkheid gezorgd’, stelt hij. Deliveroo liet na de uitspraak al weten in beroep te gaan tegen het besluit.

Arbeidscontracten niet verlengd

De twee rechtszaken werden aangespannen door vakbond FNV nadat Deliveroo vorig jaar besloot om alle arbeidscontracten met zijn bezorgers niet te verlengen en een zzp-model te introduceren. ‘De rijders van Deliveroo hebben recht op een cao met een goed loon. De uitknijpbaantjes die de bezorgdienst nu hanteert zijn zwaar fout.´

Lees ook: ´Deliveroo moet bezorgers in dienst nemen´ (15 januari 2019)