Twinkle | Digital Commerce

Grootste Russische e-tailer bestormt Europese markt

2020-01-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

De naam Wildberries zal menig Europeaan niet bekend in de oren klinken. Maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in. De grootste webshop van Rusland heeft namelijk een Engelstalige shop gelanceerd.

Daarmee wil het bedrijf groot inzetten op de Europese markt. Wildberries is - naast Rusland - al in Wit-Rusland, Kyrgyzstan, Kazachstan en Armenië beschikbaar.

Het blijft niet bij het lanceren van een Engelstalige shop. Wildberries breidt ook uit naar Polen. Daar kunnen consumenten dus al in de shop terecht. Op dit moment overigens alleen voor kleding. Het assortiment is in de overige markten veel uitgebreider met bijvoorbeeld speelgoed en elektronica.

Maar door de shop naar het Engels te vertalen opent Wildberries wel de poorten voor een snelle uitrol in de rest van Europa. Director of development Vyacheslav Ivashchenko noemt de uitbreiding naar Polen dan ook een eerste stap. ‘Hier zijn we geïnteresseerd in de geografische locatie van het land, evenals de groeiende e-commercemarkt.’ Het bedrijf wil ook honderd pick up point openen in Polen.

Wildberries wil de komende tijd meer gaan investeren in Europese uitbreiding. In zijn actieve markten liet het bedrijf ook een indrukwekkende groei zien. De omzet van Wildberries steeg in 2019 met 93 procent naar omgerekend 3,1 miljard euro. Er werken momenteel zo’n 32.000 werknemers bij het bedrijf, dat naar eigen zeggen dagelijks zo’n 750.000 orders verwerkt.