Twinkle | Digital Commerce

Bol.com zet grote stappen in schoenen

2019-07-22
1009537
  • [nieuws]
  • 1:36

Bol.com heeft zijn schoenenassortiment de afgelopen maanden verviervoudigd. Zo komt de aanvoerder van de Twinkle100 steeds meer in het vaarwater van de nummer 3, Zalando.

Bol.com zet het uitgebreide schoenenassortiment deze dagen flink in de schijnwerpers, onder andere op zijn homepage en in nieuwsbrieven aan klanten.

Omoda, Van den Assem en vanHaren

Inmiddels zijn er op bol.com 141.760 verschillende artikelen te koop in de categorie schoenen, waaronder espadrilles en Chelsea boots. De collectie wordt voor een belangrijk deel gevoed door Twinkle100-spelers als Omoda, Van den Assem en vanHaren. Ook de bekende schoenverkopers Van Dalen en Brantano zijn verkooppartner geworden van bol.com. Eerder waren onder andere Ziengs en het Belgische Torfs al aangelijnd.

Kleding op Bol.com

Op bol.com zijn al langer kinder- en sportschoenen te koop. Begin 2012 opende het bedrijf zijn babywinkel, waarin onder andere luiers en autostoeltjes te koop kwamen. In de zomer van 2014 werden een kleine twintigduizend baby- en peuterkledingitems toegevoegd. Daarmee maakte bol.com een begin met de verkoop van kleding en schoenen. Later dat jaar werd sportkleding (voor volwassen en kinderen) toegevoegd en daarmee dus ook sportschoenen. Drie jaar geleden volgde kleding voor kinderen vanaf maat 128 en schoenen voor grotere kinderen.

Logische uitbreiding

Ondertussen zijn op bol.com ook een hoop modegerelateerde producten te vinden, waaronder horloges, pyjama’s, riemen, sieraden, tassen, lingerie, zonnebrillen, make-up en ondergoed. Voor het miljardenbedrijf, dat altijd zegt te kiezen voor ‘logische uitbreidingen’ van zijn assortiment, zou de verkoop van broeken en truien niet zo onlogisch meer zijn.

Daarnaar gevraagd zegt woordvoerder Roos Franssen echter dat het er niet snel van zal komen: ‘We zijn voor nu heel blij dat we door deze samenwerking met nog meer partners, het platform verder kunnen uitbouwen en de bestaande categorie verder kunnen uitbreiden. Een stap breder dan dat is niet aan de orde.'