Twinkle | Digital Commerce

Rabobank toont winkelnaam op afschriften

2019-02-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Klanten van Rabobank die een aankoop doen, zien voortaan meteen op de afschrift de winkelnaam. De bank wil hiermee de enorme wirwar aan onduidelijke namen op bankafschriften voorkomen.

Sinds kort toont de bank namelijk de naam van de desbetreffende winkel als de verkoper de betaalservice Rabo Omnikassa van Rabobank gebruikt. Dat doet Rabobank na een eerder aangenomen motie in de Tweede Kamer naar aanleiding van een actie van de Consumentenbond. Die opende in september vorig jaar het ‘Meldpunt onbegrijpelijke namen op bankafschriften’ naar aanleiding van klachten van consumenten. ‘Met namen als C&M Amsterdam of C&M*VOF ARMOTA is het lastig te achterhalen om welk bedrijf het gaat’, aldus de bond in een verklaring. ‘Consumenten kunnen daardoor hun bankrekening niet goed controleren, wat grip op de uitgaven bemoeilijkt.’

Impact

De maatregel geldt voor nu dus alleen voor Rabobank’s betaaldienst Rabo Omnikassa. Maar omdat deze service nog niet erg groot is, is de impact minimaal. De bank geeft aan in gesprek te zijn met grote betaaldienstverleners. Hoever die gesprekken gevorderd zijn, is niet bekend.