Twinkle | Digital Commerce

Online kennisplatform voor retailsector van start

2019-02-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Twaalf Nederlandse hogescholen en universiteiten hebben samen met brancheorganisaties INretail en Thuiswinkel.org het online platform retailinsiders.nl gelanceerd. Dat bundelt cijfers en kennis over de retailsector.

De kennisinstellingen, die zich anderhalf jaar geleden al verenigden in het 'Retail Innovation Platform', lanceren met hun partners vandaag de nieuwe site. De initiatiefnemers hopen de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Ook biedt het platform retailers de mogelijkheid in contact te komen met hogescholen en universiteiten voor stageplaatsen, opleidingen en onderzoeksopdrachten

'Middels praktijkgericht onderzoek willen we retailers helpen om te innoveren, maar de kennis die we ontwikkelen bereikt lang niet alle retailers. Retail Insiders is voor ons een prachtig medium om alle kennis die we ontwikkelen te delen met de sector', zegt voorzitter Jesse Weltevreden.

Onderzoeksthema's

Onderzoekers die aan het platform verbonden zijn, nemen dit jaar vijf thema's onder de loep: veranderend consumentengedrag & nieuwe businessmodellen, data-driven retail & e-commerce, customer experience & technologie in de winkel, circulaire concepten & duurzaamheid en toekomstbestendige winkelgebieden. Ze worden uitgewerkt in position papers, die het platform in september presenteert.