Twinkle | Digital Commerce

Lesara vergroot capaciteit met nieuw Duits dc

2018-08-20
1000562
  • 1:03

De Duitse online fashionwinkel Lesara heeft een nieuwe distributiecentrum in gebruik genomen. Het centrum, gelegen in Erfurt, moet alle actieve markten van Lesara bedienen.

Lesara groeit sinds de oprichting in 2013 hard en breidde eerder al uit naar Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, België, Zweden, Denemarken en Nederland.

Door die groei steeg ook het aantal bestellingen bij de modewebwinkel waardoor behoefte was aan een nieuw distributiecentrum. In het centraal gelegen Erfurt vond Lesara een geschikte locatie om een 32.000 vierkante meter groot centrum neer te zetten, met bijna het dubbele aan opslagcapaciteit. In totaal moet het centrum dagelijks zo’n 33.000 pakketjes kunnen verwerken. Op piekdagen ligt dit aantal fors hoger: 83.000.

Groei

De fashion e-tailer ontving de afgelopen jaren al meerdere malen groeigeld. In totaal staat de teller bij het bedrijf op 90 miljoen euro. In gesprek met Twinkle legde Regional Head Northern Europe Josh Lund eerder uit dat Lesara vooral op zoek is naar verdere groei: ‘We hebben goed zicht op de toekomst en waar we met Lesara naar toe willen. In de nabije toekomst willen we naar tenminste één nieuwe markt uitbreiden.’ De locatie in Erfurt is goed voor tweehonderd nieuwe banen.

Lees ook: ‘Lesara: grote voorraden vooraf inkopen inefficiënt en ouderwets’ (Twinkle 22-06-2018)