Twinkle | Digital Commerce

Magento 2-module bol.com in de maak

2019-02-04
1000562
  • 1:47

Magento specialist Reach Digital bouwt voor bol.com een Magento 2-module. De module moet onder meer zorgen voor een eenvoudige koppeling tussen het verkoopaccount van de Twinkle100-aanvoerder en een Magento-webshop.

Dat blijkt uit een blog van Reach Digital, merkt Ecommercenews op. Aangesloten webwinkeliers kunnen met de module veel eenvoudiger hun productassortiment aanbieden op het platform. Zo kunnen zij rechtstreeks de prijs, voorraadinformatie en levertijdindicatie communiceren. Bovendien kunnen bestellingen, verzendlabels, retouren en annuleringen na betaling sneller via de eigen webshop beheeromgeving worden verwerkt. Dat was eerst nog niet mogelijk. Uit het blog: ‘Omdat veel webshops op het Magento platform gebouwd zijn, is het beschikbaar stellen van een officiële koppeling door bol.com een logische stap.’

Met de komst van de module wordt het voor nieuwe zakelijke bol.com partners stukken eenvoudiger om zich aan te sluiten bij het platform. Zij hoeven ten slotte geen maatwerk koppeling meer te bouwen. Daarnaast wordt het aansluitingsproces verkort naar enkele dagen.

Adminpanel

Met de module is het ook niet meer nodig om apart in te loggen op het partnerplatform van bol.com. Orders worden rechtstreeks als reguliere bestellingen in de desbetreffende Magento-shop geplaatst. Wijzigingen in de status van een bestelling worden daarnaast gesynchroniseerd. De desbetreffende webwinkeliers met Magento-shop kunnen dit alles regelen via het Magento adminpanel. Als de webshop gebruikmaakt van ‘Voordelig verzenden via bol.com’ optie, dan kunnen verzendlabels via diezelfde adminpanel worden uitgeprint.

API

Voor bestaande zakelijke bol.com-partners die overstappen naar de officiële module, zijn er nog meer voordelen. Zo hebben zij betere technische ondersteuning bij bugs en bij het implementeren van nieuwe API features. De module is compatible met Magento 2.2 en 2.3 en maakt gebruik van de nieuwe bol.com Retailer API versie 3. De module is dan ook pas te gebruiken nadat de nieuwe API is gelanceerd. In eerste instantie is de module gratis beschikbaar voor bol.com zakelijke verkooppartners.

Partnerplatform

Enkele weken geleden breidde het platform de mogelijkheden voor externe verkopers nog uit. Op het nieuwe ‘Partnerplatform’ verwijst bol.com naar verschillende leveranciers. Eerder werden partners doorverwezen naar eigen diensten, maar nu zijn daar ook diensten van andere bedrijven aan toegevoegd.

Vorig jaar werd nog bekend dat Magento ook met een koppeling komt voor verkopers die hun producten aanbieden bij Amazon.