Twinkle | Digital Commerce

Bol.com afhaalpunten in filialen Delhaize

2019-07-22
1000562
  • 1:06

Belgische consumenten kunnen binnenkort hun bol.com-bestelling bij een afhaalpunt in een Delhaize-filiaal ophalen.

Dat is onderdeel van een nieuwe samenwerking tussen de Ahold Delhaize-dochters. Zo laat het bedrijf weten in een update, die gericht is op de Belgische markt. In de update kondigt Ahold Delhaize enkele uitbreidingen aan. Zo komen er de komende drie tot vier jaar rond de honderd nieuwe Delhaize-filialen bij. En ook het aantal Albert Heijn-winkels in Vlaanderen neemt toe: met dertig tot vijftig nieuwe filialen.

‘Met deze drie merken gecombineerd, hebben we een nummer twee positie in de Belgische markt en zijn we uniek gepositioneerd om de Belgische harten te veroveren’, verklaart Wouter Kolk, ceo Ahold Delhaize Europa en Indonesië.

Albert Heijn

Bol.com en Albert Heijn werken in Nederland op enkele vlakken ook al met elkaar samen. Zo is het sinds een aantal jaar mogelijk om bij een bol.com afhaalpunt in de supermarkt je bestelling op te halen. Recenter zitten beide bedrijven in een proef met Google Assistent, waarbij consumenten advies kunnen vragen over boodschappen of cadeaus. Sinds een paar maanden kunnen klanten met één account inloggen bij zowel Albert Heijn als bol.com.

Online verkopen spelen een steeds belangrijkere rol in de groeiplannen van Ahold Delhaize. In november liet het bedrijf nog weten in 2021 op een online omzet van zeven miljard euro te mikken.