Twinkle | Digital Commerce

Winnaar Beste Starter Award oogst meer dan lof

2019-01-03
1000562
  • [events]
  • 1:35

Een vakjury bepaalt over twee maanden welk jong e-commerce bedrijf zich de ‘Beste Starter van Nederland’ mag noemen. Behalve eeuwige roem ontvangt de uitverkozen start-up ook een pakket aan diensten.

Nu het nieuwe jaar is aangebroken, komen de Shopping Awards in het vizier. In maart worden publieks-en vakprijzen overhandigd aan kleinere en grote retailers in verschillende categorieën; er zijn twee uitreikingen, op 14 maart in Amsterdam en op donderdag 28 maart in Noordwijk.

Branding, werving en klantvertrouwen

Medio maart wordt onder andere bekend wie zich de beste startende e-commerce onderneming van Nederland mag noemen, als opvolger van Otrium. De marktplaats voor fashion outlets vertelde onlangs hoe de award heeft bijgedragen aan de interne branding, de merkwerving en het klantvertrouwen.

Strategiesessie en onderzoekscapaciteit

Dit jaar komt daar vanuit de organisatie nog het nodige bij; allereerst geven de juryleden van de Beste Starter Award desgewenst feedback op de strategie van de winnaar tijdens een gezamenlijke brainstormsessie. Ook stellen zij vanuit hun eigen expertise diensten beschikbaar. Het Centre for Market Insights (CMI) van de Hogeschool van Amsterdam, waar juryvoorzitter Jesse Weltevreden leiding aan geeft, verleent 40 uur gratis onderzoekscapaciteit aan de winnaar. Ook de Kamer van Koophandel (special in KvK-communicatie) en Emerce (media-advies) bieden kosteloos diensten aan.

Prachtige starters

Weltevreden, met het CMI betrokken als onderzoekspartner van de Twinkle100, kijkt uit naar het juryproces. ‘Met Otrium, Beerwulf en Twickto hadden we vorig jaar drie prachtige genomineerden uit een veelvoud aan mooie inzendingen. We hopen als jury ook dit jaar weer veel prachtige starters te mogen beoordelen.'

Inschrijven
Inschrijven voor de Shopping Awards kan tot 25 januari. Op de site is een keuzehulp beschikbaar. Bedrijven die deelnemen aan de vakprijzen hebben na inschrijving nog tot en met 3 februari de tijd om hun motivatie in te dienen.