Twinkle | Digital Commerce

Beste Starter Award voor online fashion outlet Otrium

2018-03-09
1000563
  • [nieuws]
  • 1:39

Otrium mag zich sinds vandaag Beste Starter van het jaar noemen. De online fashion outlet ontving de vakprijs tijdens het Shopping Awards Event in Amsterdam.

Voor de titel waren ook Beerwulf en Twickto genomineerd. De start-ups presenteerden hun prestaties van het afgelopen jaar aan een speciale vakjury, die Otrium bestempelde tot de ‘verbazing van dit jaar’. ‘Het authentieke ondernemerschap van Otrium biedt onderscheid in een competitieve markt. Een slim, snel en solide verhaal’, luidde het eindoordeel. ‘Het outlet-concept is doordacht en professioneel aangevlogen. Mede door het aantrekken van de juiste partijen is Otrium goed op weg om iets heel moois te maken.’

Groei in online mode

Otrium, dat onlangs een kapitaalinjectie van 750.000 euro binnenhaalde, verdubbelde het afgelopen jaar zijn ledenaantal van inmiddels 400.000 en verkoopt op commissiebasis restpartijen van modemerken op zijn besloten platform. Oprichters Max Klijnstra (27) en Milan Daniels (26), vrienden sinds de basisschool, imponeerden de jury met een gekwantificeerde strategie. Otrium neemt het stokje over van Zamro, online verkoper van technische producten, die in 2017 als Beste Starter uit de bus kwam.

Kanshebbers

Runners-up zijn genomineerden Twickto en Beerwulf; de speelgoedhandelaar en online speciaalbierverkoper gooiden eveneens hoge ogen. Beide start-ups, die zich respectievelijk scharen achter grote investeerders Wildkamp en Heineken, werkten het afgelopen jaar hard aan internationale expansie voor hun product.

Shopping Awards Gala

Op 29 maart aanstaande vindt het Shopping Awards Gala plaats in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Tijdens deze uitreiking worden de winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen XL, de Shopping Awards Vakprijzen, de Game Changer Award, de Lightspeed Ecommerce50 en de Intershop B2B Award bekendgemaakt.

Binnenkort lees je een interview met Max Klijnstra en Milan Daniels van Otrium in Twinkle.

Lees ook:
- 'Shopping Awards Publieksprijzen XS: de winnaars' (08-03-'18)
- 'Top-10 Lightspeed Ecommerce50 bekend' (08-03-'18)

In ons dossier lees je meer over prijswinnaars, genomineerden en uitreiking van de Shopping Awards 2018.