Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp stuurt ‘grote wisseltruck’ de weg op

2018-12-28
29301656
  • 1:16

Wehkamp geeft Nederlandse vrouwen vandaag ‘voor één keer de kans om hun kerstcadeaumissers, hoe goedbedoeld ook, gratis in te wisselen voor iets waar ze wél op zitten te wachten’.

De nummer 4 van de Twinkle100 kondigde afgelopen maandag aan dat De Grote Wisseltruck vandaag de weg op zou gaan, zonder erbij te zeggen waar. Dat werd later via social media gecommuniceerd.

Voedselbank

Vanochtend stond de truck in Amersfoort, deze middag staat hij op de Grote Markt in Haarlem. ‘Kom jouw cadeau gratis omruilen voor iets mooiers! Afhankelijk van wat er ingeleverd wordt doneren wij de cadeaus aan de Voedselbank of aan een ander goed doel.’

Per stad gingen er tweehonderd cadeaus mee de vrachtwagen in, voor wie het eerst komt. Ze zijn ‘geselecteerd voor de vrouwelijke doelgroep’, aldus wehkamp, dat het gezin tot hoeksteen van zijn handel heeft gebombardeerd.

Aannemelijk en handzaam

Ook ongewenste cadeaus die niet op Wehkamp.nl zijn gekocht kunnen vandaag worden ingewisseld. Een voorwaarde is wel dat het gaat om presentjes die ‘aannemelijk en handzaam’ zijn. Als voorbeelden noemt wehkamp ovenwanten, pannen, badslippers, een stofzuiger, deegroller, peper & zoutstel of een koffiemok.

Brand store

Wehkamp toont zich maar zelden in het fysieke domein. Zeven jaar geleden kondigde het bedrijf de opening van een brand store in de Amsterdamse PC Hooftstraat aan. Dat bleek een stunt; gedurende één dag werden artikelen van de Nederlandse modeontwerpster Monique Collignon verkocht op iPads in een limousine, geparkeerd in de bekende winkelstraat.

Pop-up

Recenter, drie maanden geleden, had wehkamp een pop-up shop op het LINDA.festival.