Twinkle | Digital Commerce

PostNL: 'Kerstmis en Sinterklaas even druk'

2018-12-28
1024512
  • [nieuws]
  • 1:23

PostNL maakt de balans op: de pakjesteller tikt in november en december in totaal 50 miljoen aan, volgens een huidige schatting. De kerstbestellingen evenaren daarbij dit jaar de Sinterklaasdrukte.

'De pieken zagen we rondom feestdagen zoals Single's Day, Black Friday, Cyber Monday, Sint en Kerst', zegt het bedrijf tegen Twinkle. Dat is uiteraard geen verrassing, hoewel de week voor kerstmis dit jaar volgens PostNL net zo druk was als de week voor Sinterklaas: vorig jaar 'won' de Kerstman het in dat opzicht nog van de Goedheiligman.

Vorig jaar lag het aantal feestdagenpakjes op 32,9 miljoen: dat laat zich niet vergelijken met de gecommuniceerde 50 miljoen van dit jaar, gezien de huidige telling de gehele november- en decembermaand omvat, aldus PostNL.

Stakingen

De feestdagenperiode verliep niet zonder slag of stoot: zo ontstond meermaals ophef over aangekondigde stakingen door pakketbezorgers tijdens de verwerking van Sinterklaas- en kerstpakketten. Daarmee vroegen zij aandacht voor hun werkomstandigheden. Ook Veilig Verkeer Nederland beklaagde zich begin deze week over toegenomen risico's in het verkeer wegens het groeiende aantal pakketbezorgers.

Kerstbelofte ingelost

PostNL zelf is trots op het uiteindelijke resultaat: 'Dankzij de grote inzet van al onze medewerkers is het gelukt om deze feestdagenperiode recordaantallen kaarten en pakketten te verwerken', zegt Resi Becker, directeur mail PostNL. 'De post- en pakkettensorteercentra draaiden de afgelopen periode non stop op volle kracht en op de werkvloer heerste grote saamhorigheid. Met als gezamenlijk doel: alle kerstkaarten en -cadeaus op tijd bij de mensen thuis brengen. Ik ben er ontzettend trots op dat we onze kerstbeloftes hebben kunnen waarmaken.”