Twinkle | Digital Commerce

Kerstpakketjes mogelijk vertraagd door staking FNV

2018-12-13
1000562
  • 1:14

PostNL vreest dat pakketjes in de periode voor Kerst vertraging oplopen door de staking van vakbond FNV bij de post- en pakketdienst.

‘Actievoeren in de drukste periode van het jaar brengt mogelijk onevenredige schade en risico’s met zich mee’, stelt het bedrijf in een persbericht. PostNL stapt daarom vandaag nog naar de rechter om de acties via een kort geding te voorkomen.

‘Frontale aanval’

Vakbond FNV wil actievoeren zodat er wat gedaan wordt aan de hoge werkdruk onder de werknemers. Ze eist komend jaar een loonsverhoging van 5 procent en wil dat de lonen eerlijker worden verdeeld. PostNL zet door de drukte in deze periode echter het maximaal aan personeel in en kan dus geen extra mankracht inzetten om de staking op te vangen. En dat heeft gevolgen, stelt de dienst. ´Iedereen rekent op PostNL om de kerstkaarten en cadeaus voor onder de kerstboom te komen brengen. Door juist nu actie te gaan voeren kiest FNV willens en wetens voor een frontale aanval op de belangen van de klanten, PostNL en de medewerkers, die zij zegt te vertegenwoordigen.´

Decembervertraging

Vertraging van pakketten voor de Kerst zou zorgen voor verdere problemen bij PostNL. De stijgende populariteit van koopjesdagen zoals Black Friday en Cyber Monday en de groei van het aantal pakketjes zorgden er al voor dat veel bestellingen in december vertraging opliepen. Bij de Consumentenbond regende het dan ook klachten over de vertraagde bestellingen.

Lees ook: ‘Pakjespaniek in Nederland: hoe moet het verder?' (07-12)