Twinkle | Digital Commerce

Ikea laat online bestellingen betalen aan deur

2018-12-17
980552
  • 1:06

Na een succesvolle pilot met onder meer Albert Heijn kunnen klanten van Ikea hun online orders bij aflevering betalen aan de deur: ING faciliteert daarvoor een betaalverzoek in de vorm van een QR-code.

Er is daarbij geen verplichting om klant te zijn van ING: elke smartphonebezitter kan het betaalverzoek 'scannen'. ING meldt dat de betaaloptie 'binnenkort' voor Ikea-klanten beschikbaar komt. De woonketen, die momenteel extra investeert in zijn online activiteiten, hanteert sinds enkele maanden ook een verlaagd bezorgtarief.

Landelijk met Albert Heijn

De bank draaide in de afgelopen maanden niet alleen proeven met Ikea, maar ook met fondswervers Cordaid en Giro555 en met Albert Heijn. Dat leverde tevreden klanten op, aldus de partijen. 'In de samenwerking tussen ING en Albert Heijn werken we aan de mogelijkheid om dit landelijk uit te rollen', zegt Jasper Eenhorst, cfo van Albert Heijn Online.

Markt voor betaalverzoeken

Met het introduceren van zakelijke betaalverzoeken aan de deur zet ING een stap verder in de concurrentiestrijd met Tikkie, uit de koker van ABN. Sinds begin dit jaar kunnen MKB-ondernemers vanuit hun ING-app een betaalverzoek aan hun klanten sturen. Tikkie lanceerde onlangs een integratie met webwinkels.