Twinkle | Digital Commerce

Occassions uit den vreemde

2018-12-13
1024512
  • [interview]
  • 1:21

Geen eigen voorraad, maar wel een aanbod van honderdduizend occassions. MrWheelson importeert gebruikte personenauto’s uit Europa, om te beginnen uit Duitsland.

De aangeboden wagens zijn afkomstig van merkdealers, zijn maximaal vijf jaar oud en hebben niet al te veel kilometers gereden. ‘Op MrWheelson kun je online dit aanbod bekijken. En als je er eentje koopt, dan wordt-ie rijklaar bij je thuis of bij een dealer in de buurt afgeleverd. Inclusief een jaar garantie, mogelijkheid tot gespreide betaling en inruiloptie’, meldt Bas Oude Luttikhuis. Hij is samen met Han Post oprichter en eigenaar van MrWheelson. Innovatief is volgens hem het verzamelen van Europese occasions en het vervolgens automatisch berekenen van een Nederlandse verkoopprijs. ‘Bovendien voegen we dienstverleners toe op het gebied van logistiek, garantie en fiscaliteit’, zegt de oprichter.

Wat maakt MrWheelson onderscheidend van andere online autoverkopers? ‘Doordat we zelf geen voorraad hebben, kunnen we echt onafhankelijk advies geven. Daarnaast is het enorme aanbod van circa honderdduizend auto’s uniek’, aldus Oude Luttikhuis, die jarenlang voor Ikwilvanmijnautoaf.nl werkte. ‘Een nadeel is dat je geen proefrit kunt maken. Maar we werken samen met een landelijk netwerk van Bovag-erkende autodealers. Zij zorgen voor aflevering en eventuele afhandeling garantiegevallen.’

Om naamsbekendheid te genereren wordt gebruikgemaakt van Google en overweegt de start-up radioreclame. Een aantal occassions is ook te vinden op Marktplaats, en er wordt samengewerkt met verschillende financial lease maatschappijen. De komende periode ligt de focus op het perfectioneren van de processen aan de achterzijde en het realiseren van de juiste schaalgrootte. Binnenkort worden auto’s uit meer Europese landen toegevoegd.