Twinkle | Digital Commerce

Ruime verdubbeling online omzet Coop

2019-02-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Supermarkt Coop zag zijn online omzet het afgelopen jaar met 240 procent toenemen. Hoeveel omzet er online werd behaald, meldt de super niet.

De consumentenomzet steeg dit jaar met 18 procent naar 1,4 miljard. Dit kwam voornamelijk door de overname van 51 Emté-winkels in juli. ‘Het afgelopen jaar is Coop enorm hard gegroeid; zowel autonoom, door de overname van Emté-winkels alsook met het stadsconcept CoopVandaag en online’, stelt financieel directeur Herco Boer. ‘In de eerste helft van 2019 wordt de ombouw van Emté-winkels naar Coop afgerond. Dat betekent dat Coop in de eerste helft van 2019 haar driehonderdste supermarkt zal openen.’

Productscanner

In het afgelopen jaar investeerde Coop veel in e-commerce. Zo kwam de supermarkt met een nieuwe applicatie. Deze is uitgerust met onder meer een productscanner. ‘De productscanner is een lang gekoesterde wens, want een scanfunctionaliteit is handig voor de klant’, verklaarde e-commerce manager Jop van Sommeren eerder dit jaar. Ook breidde het bedrijf zijn website uit met vijfduizend recepten, waarvan de ingrediënten met één druk op de knop aan het winkelmandje kunnen worden toegevoegd.