Twinkle | Digital Commerce

Hallo Emté; Jumbo en Coop nemen supermarktketen over

2018-03-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:38

Sligro Food Group, eigenaar van supermarktketen Emté, verkoopt alle aandelen van de Emté Holding aan een consortium van supermarkten Jumbo en Coop.

De supermarktketens betalen ongeveer 410 miljoen euro voor de overname.

De verkoop bestaat uit alle 130 vestigingen van Emté, het distributiecentrum in Kapelle en Putten, de vleescentrale in Enschede en alle ondersteunende operationele en commerciële afdelingen op het hoofdkantoor in Veghel. Tweederde van de overname wordt waarschijnlijk bij Jumbo geïntegreerd, de rest gaat naar Coop.

Geen duidelijkheid online

Wat er met de naam Emté gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Of de overname gevolgen heeft voor de online activiteiten van Emté, daar kan een woordvoerder van Jumbo desgevraagd aan Twinkle 'nog geen uitspraken over doen'. Emté beschikt zelf niet over een webshop, bij Jumbo is het al enkele jaren mogelijk boodschappen te bestellen en te laten bezorgen.

La Place

Naast de overname van Emté maken Sligro en Jumbo bekend dat eerstgenoemde partij leverancier wordt van Jumbo's La Place-filialen. 'Met de leveringen aan La Place, als onderdeel van deze deal, verstevingen wij opnieuw onze positie in de foodservicemarkt in Nederland', vertelt ceo Koen Slippens van Sligro Food Group. Frits van Eerd, ceo Jumbo Supermarkten, licht die samenwerking verder toe: 'Sligro en La Place zijn twee toonaangevende namen op het gebied van foodbeleving. De voorgenomen samenwerking staat daarmee borg voor een verdere kwaliteitsslag.'

Eerder bod afgeslagen

Vorig jaar deed Jumbo tevergeefs een poging bij Sligro om de supermarkten van Emté over te nemen. Sligro sprak destijds van een 'niet-bindende en voorwaardelijke bieding'. In januari gaf Sligro aan zijn supermarktketen toch te willen verkopen.

In het zuiden

De winkels van Emté staan vooral in het zuiden van ons land. De omzet van de keten bedroeg in 2017 828 miljoen euro. Er werken ongeveer 6.200 medewerkers bij Emté. Het hoofkantoor van eigenaar Sligro staat in Veghel, dezelfde plaats waar ook Jumbo is gevestigd.