Twinkle | Digital Commerce

Coop voegt recepten toe aan website

2018-12-07
1000562
  • 0:51

Supermarkt Coop heeft zijn website uitgebreid met vijfduizend recepten. Ingrediënten kunnen met één druk op de knop worden toegevoegd aan het digitale winkelmandje.

In het digitale mandje hebben consumenten vervolgens de optie om een alternatief te kiezen. Daarnaast kan men hoeveelheden afstemmen op het aantal personen dat mee-eet. 'Wanneer de klant voorkeur heeft voor een andere variant of een ander merk, kan eenvoudig een alternatief worden gekozen', verklaart Sjoerd Middeldorp, product owner e-commerce. 'De koppeling kent zelfs het verschil tussen diverse varianten producten. Zo zal deze bij een recept voor nasi met kipfilet geen plakjes kipfilet voor op brood voorstellen.' Coop stelt de eerst supermarkt te zijn die deze functie aanbiedt.

App

Onlangs vernieuwde Coop ook zijn mobiele applicatie. Daarin is een beeldherkenner geplaatst. Met deze scanner kunnen producten in de bestellijst worden geplaatst. 'De productscanner is een lang gekoesterde wens, want een scanfunctionaliteit is handig voor de klant', stelde e-commerce manager Jop van Sommeren eerder tegen Computable.nl.