Twinkle | Digital Commerce

Plus en Coop fuseren

2021-09-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Supermarkten Plus en Coop gaan samen verder als één coöperatie, onder de naam ‘Plus’. Volgens de twee bedrijven ontstaat hiermee de derde grootste supermarkt van Nederland met zo’n 550 winkels.

De naam 'Coop' verdwijnt dus. Volgens de supermarkten ontstaat er door de fusie een sterke, toekomstbestendige en concurrerende speler in het Nederlandse supermarktlandschap. Het fusiebedrijf wil zich meer richten op gemak en gaat daarbij kwaliteit en moderne technologie en data inzetten. Met een sterke financiële armslag kan verder geïnvesteerd worden in het winkelnetwerk en de hard groeiende online propositie, zo klinkt het.

‘Als coöperaties staan Plus en Coop dicht bij hun klanten. En we zijn ook de plek waar ondernemende retailers zich thuis voelen’, aldus algemeen directeur Duncan Hoy van Plus. ‘Door samen op te trekken borgen we dat onze ondernemers ook in de toekomst in hun lokale marktgebied klanten succesvol kunnen bedienen, met nog meer focus op gemak, inspiratie en kwaliteit.’

Fred Bosch, algemeen directeur Coop: ‘In deze sterk concurrerende en consoliderende markt biedt schaalvergroting meer slagkracht voor beide ondernemingen. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze ambities samen optimaal kunnen realiseren voor en met onze leden: zelfstandig ondernemers en consumenten.’

Het hoofdkantoor van het fusiebedrijf komt te staan in Utrecht. Duncan Hoy wordt algemeen directeur, Fred Bosch de financieel directeur. Mayte Oosterveld completeert de directie als operationeel directeur.

De fusie moet nog worden goedgekeurd. Naar verwachting wordt de transactie begin 2022 afgerond.