Twinkle | Digital Commerce

Amazon verlaat cut-off tijdstip voor Nederlandse klant

2018-12-06
1024512
  • 1:08

Nederlandse klanten die bij Amazon bestellen, krijgen daar sinds kort tot middernacht de tijd voor. De online reus heeft zijn cut-off tijdstip recentelijk verlaat.

Het bedrijf houdt een slag om de arm als het om specifieke cut-off tijden gaat - dat 'kan veranderen binnen het weergegeven tijdsbestek wegens wijzigingen in de voorraad of de bezorgcapaciteit voordat je je bestelling plaatst'-; desondanks ligt de richtlijn inmiddels rond 0:00, in het geval van bestellingen die Amazon zelf verzendt.

Levertijden

De nummer 7 van de Twinkle100 bezorgt in Nederland standaard binnen drie tot vijf werkdagen en rekent daar 3,49 euro verzendkosten voor bij orders met een totale waarde van onder de 29 euro. Ook zijn levertijden van één of twee werkdagen mogelijk, mits dat bij het betreffende product is aangegeven: aan de verzending daarvan hangt wel een hoger prijskaartje.

Naar Nederland

Amazon belevert de consumenten in ons land vanuit vier Duitse en één Frans distributiecentrum. Een jaar geleden bleek dat het Nederlandse Vos Logistics de overslag vanuit die logistieke centra coördineert vanuit Oss. Onlangs liet Alex Ootes, vice president pan-EU category management & EU expansion bij Amazon, weten dat er vooralsnog geen plannen zijn voor een distributiecentrum in ons land.