Twinkle | Digital Commerce

Alibaba investeert fors in distributiecentrum Luik

2018-12-05
1000562
  • 1:00

De Chinese e-tailgigant Alibaba investeert 75 miljoen euro in zijn Europese hub in Luik. Dat blijkt uit de intentieverklaring die het bedrijf en de Belgische regering vandaag hebben ondertekend.

Vorige maand hakte de e-tailer de knoop door in zijn keuze voor de eerste Europese hub. Nederland, dat ook wel wat zag in een dc van het Chinese bedrijf, blijft nog wel kanshebber voor een uitbreiding. De eerste commerciële activiteiten in de hub staan gepland voor begin 2021. Alibaba krijgt 200.000 vierkante meter aan oppervlak tot zijn beschikking.

‘Sterk signaal’

Alibaba’s logistieke poort levert drieduizend nieuwe banen op, negenhonderd daarvan op de korte termijn. ‘Met het aantrekken van een dermate groot bedrijf geven we een sterk signaal, onder meer naar de andere grote spelers in de wereld. Ons land beschikt over sterke troeven en over het vermogen om zich verder te ontwikkelen’, verklaart de Belgische premier Charles Michel.

In mei van dit jaar sprak Alibaba voor het eerst met de Belgische premier. Het bedrijf is al langere tijd op zoek naar een manier om zijn positie in Europa te versterken. Gesprekken met Franse en Nederlandse delegaties liepen op niets uit.