Twinkle | Digital Commerce

Colruyt start nachtwerk in winkels om online orders bij te benen

2018-12-06
1024512
  • [nieuws]
  • 1:09

Colruyt introduceert nachtwerk om de grote stroom e-commerce bestellingen bij te benen. Hoewel er nog geen akkoord ligt met de Belgische vakbonden, gaat die maatregel in januari van start.

De boodschappenorders die de Belgische supermarktketen ontvangt via zijn webshop 'Collect&Go' zijn zo hard gestegen dat zijn medewerkers de verwerking niet aankunnen, schrijft De Tijd. Sinds een tijdje zet het bedrijf daarom ook winkelmedewerkers in voor het klaarzetten van online bestellingen.

Vanuit winkels

Via die weg zoekt Colruyt dan ook uitbreiding: in plaats van het inrichten van een centraal e-commerce dc laat het bedrijf een aantal winkelmedewerkers om 05:00 beginnen, in plaats van om 07:00 uur. Andere werknemers die om 20:30 uur klaar waren, werken voortaan door tot middernacht. Het gaat vooralsnog om een test, die over enkele weken begint.

Voorwaardelijk

De uitbreiding van werktijden stuit echter op bezwaren van Belgische vakbonden, die 50 procent toeslag en een maximum tot 22:00 uur eisen. De bonden geven aan open te staan voor de maatregel, 'maar dan binnen een kader waarin de werknemers worden gerespecteerd, want pakketten klaarmaken buiten de openingsuren van de winkel heeft een weerslag op de volledige arbeidsorganisatie, ook voor diegenen die niet vrijwillig in dit systeem zouden willen stappen.' V