Twinkle | Digital Commerce

Klarna ‘Boost’ webwinkels met financiering

2018-11-21
1000562
  • 0:54

Klarna, een Zweedse leverancier van betaaloplossingen voor webshops, gaat online retailers financieren zodat ze sneller kunnen groeien.

Met het financieringsprogramma ‘Boost’, belooft het Zweedse bedrijf een ‘simpel, rechttoe rechtaan aanvraagproces’ waarmee de webwinkels snel toegang tot de financiering moeten krijgen. ‘Voor veel MBK’ers is de financiering van kleine verbeteringen van hun winkel of op het gebied van klantacquisitie een veelvoorkomend struikelblok’, verklaart Wilko Klaassen, general manager BeNeFra bij Klarna. ‘Met Boost bieden we hen de garantie dat het gehele leenproces, van aanvraag tot afbetaling, smooth is.’

Merchant Portal

Retailers die klant zijn bij Klarna, kunnen de lening in de Boost-sectie van Klarna’s Merchant Portal of middels een widget in partnerplatformen aanvragen. Hierbij geven ze het benodigde bedrag op en de afbetaaltermijn. Het te lenen bedrag is afhankelijk van het volume dat wordt gedraaid.

De dienst is op dit moment voor een select aantal Nederlandse retailers beschikbaar. Daarnaast kunnen ook retailers uit Oostenrijk, Denemarken, Finland, Duitsland, Noorwegen en Zweden meedoen aan ‘Boost’. Vanaf december is de dienst mogelijk voor alle klanten van de specialist in online achteraf betalen.