Twinkle | Digital Commerce

Apple-shop Amac verkoopt helft meer online

2018-11-21
1000562
  • 1:08

Apple Premium Reseller Amac heeft een goed boekjaar achter de rug. De onderneming zag zijn omzet met 64 procent toenemen naar een ruime 154 miljoen euro. Online verkocht het bedrijf 50 procent meer Apple-producten.

Onder de streep zag het moederbedrijf van Amac, Think Different, de winst met 78 procent toenemen naar 1,6 miljoen euro. Het is het derde jaar op rij dat de winst toeneemt.

Overname

De Apple-specialist dankt de groei voornamelijk aan de overname van branchegenoot iCentre, begin vorig jaar. Dankzij die acquisitie, waarbij zowel de webwinkel als 24 winkels van iCentre werden overgenomen, groeide het bedrijf op alle vlakken, aldus ceo Ed Bindels. ‘Dat geldt voor de omzet in de winkels en online, maar ook voor de reparatieservice en voor de zakelijke markt.’

Afhalen

Ook online groeit het bedrijf dus hard. Amac boekte vorig jaar een online omzet van ruim 14,6 miljoen euro en staat daarmee op de 119e positie in de Twinkle100. Volgens Amac kiezen steeds meer klanten ervoor om orders in de winkel af te halen. Dat aantal steeg afgelopen boekjaar met 15 procent en onder jongeren met 30 procent. Bindels: ‘Daaraan zie je dat de verschillende kanalen van Amac, de webshop en de fysieke winkels, elkaar goed aanvullen.’ Na de overname vorig jaar beschikt de Apple-verkoper over 46 winkels.