D-reizen is begonnen met het veilen van vakanties op de eigen website. Volgens topman Steven van Nieuwenhuijzen is de reisconsument klaar voor veilingen op grote schaal. ‘D-reizen vestigt tegelijk nog eens de aandacht op het lage prijzenimago en lastminute-specialisme.’
Nieuwenhuijzen doet zijn uitspraken in het nieuwe nummer van vakblad Reisrevue. De opbodveilingen op D-reizen.nl/vakantieveiling bevinden zich volgens de topman in een experimentele fase: ‘We leren en ontwikkelen door. Als het aanslaat schakelen we snel op.'
D-reizen maakt op de site duidelijk dat er mimimumprijzen zijn voor de geveilde reizen, maar vertelt er niet bij hoe hoog dat mimimumbedrag ligt:
In een chat-sessie laat een medewerker van D-reizen weten dat de minimumprijzen niet worden gecommuniceerd 'om het voor onszelf rendabel te houden'.
Alleen vakanties
In de virtuele veilinghal biedt D-reizen alleen complete vakanties aan. ‘Dus geen dagtochten, restaurants, concertkaartjes en dergelijke’, aldus Nieuwenhuijzen in Reisrevue. De geveilde reizen, waarvan de vertrekdatum vaststaat, komen veelal van grote touroperators waar D-reizen mee werkt. ‘De potentie is enorm’, stelt Nieuwenhuijzen.
Veilingsites populair
Veilingsites hebben het afgelopen jaar flink aan populariteit gewonnen in de reisbranche. Emesa, eigenaar van Vakantieveilingen.nl, haalde de Thuiswinkel Award in de categorie reizen voor de neus van Landal GreenParks weg. Begin dit jaar zetten de makers van Hotels.nl met Hotelveiling.nl een concurrent voor Vakantieveilingen.nl en Hotelkamerveiling.nl in de markt.
Leuk dat meer partijen zich bezig houden met het veilen van vakanties. Ik vind het wel jammer dat er een minimum prijs is.Dat is juist het leuke aan bijvoorbeeld VakantieVeilingen.nl. De hoop dat je voor 1 euro op vakantie kan, dat gevoel dat je als je geluk hebt of slim bent je op vakantie kan goedkoper dan kostprijs.
Door het aanbod (lees: aantal veilingen) en duur van de veilingen goed af te stemmen op de bezoekersaantallen gebeurt dit in de praktijk zeer weinig en als men kijkt naar gemiddelde verkoopprijzen van veilingen wordt er op verdiend. Bij D-reizen zou ik het gevoel hebben van "he, ik ben nu de hoogste bieder, maar als ik win, krijg ik de vakantie niet aangeboden omdat de minimumprijs nog niet is gehaald".
Hoe dan ook een leuke ontwikkeling en ik denk dat als D-reizen hun voeten een beetje heeft natgemaakt ze minimumverkooprijzen wel kunnen loslaten.
Ja Daniël zo denk ik er ook over,het is zeker leuk om niet met een minimum prijs te beginnen,je moet gewoon kunnen bieden v.a. 1 euro,dat maakt het juist zo spannend,net als vakantieveiling.nl,toch?Ben het er helemaal mee eens.
Minimumprijzen? Lijkt alsof de aanbieder dan bang is het schip in te gaan met te lage verkoopprijzen. Haalt de zin van het bieden er wel een beetje vanaf. Bieders hebben nu immers minder het gevoel een goede deal te scoren.
Ik had gisteren tot de sluiting bij D-reizen het hoogste bod van 1030 euro naar Egypte maar kreeg toch een mailtje dat ik de reis niet had "gewonnen" .Volgens mij weet D-reizen niet de betekenis van het woord veilingen.Kijk ik snap ook wel dat zo'n reis niet weg kan gaan voor een erg lage prijs maar ik had 1030 euro geboden en nog kreeg ik hem niet.D-reizen veilingen vind ik een FLOP.