Twinkle | Digital Commerce

Brenger gaat met groeigeld platform verder ontwikkelen

2018-10-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:60

Vervoerdersplatform Brenger heeft van zijn investeerders 950.000 euro aan groeigeld ontvangen. Daarmee moet het platform verder ontwikkeld worden.

Brenger koppelt online een transportopdracht aan onbenutte ruimte in bestelauto’s. Met als doel om bestelritten efficiënter, duurzamer en goedkoper te maken. In totaal komt het groeivermogen van de startup nu uit op bijna twee miljoen euro.

'Het hoofddoel van de investering is om ons platform aan beide kanten verder te ontwikkelen', vertelt medeoprichter Derk van der Have in gesprek met Twinkle. 'Voor de koeriers gaan we een dashboard omgeving maken. Daardoor wordt het voor hen makkelijker om opdrachten in te plannen. Maar ook om meer overzicht te houden. Het is een grote frustratie van de aangesloten koeriers dat ze veel tijd kwijt zijn met plannen. Dat gaan we nu makkelijker maken.'

Marktplaats

Eerder dit jaar deed Brenger een proef met Marktplaats voor de bezorging van grote en zware artikelen. Met de bedoeling om de zorgen van consumenten, om grote objecten te vervoeren die op de marktplaats worden verhandeld, uit handen te nemen. Die proef loopt nog steeds en wordt ook verder uitgebreid, aldus Van der Have.

Lees ook: 'Brenger komt zo' (Twinkle 9 2017)