Twinkle | Digital Commerce

Brenger gaat de grens over

2021-07-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Vervoersplatform Brenger heeft een miljoeneninvestering opgehaald waarmee het bedrijf de grens over wil, te beginnen in Duitsland.

‘Naar de oplossing die Brenger mensen biedt, is ook in andere landen veel vraag. Met deze nieuwe financiering zetten we de volgende stap in het opschalen van onze diensten. En kunnen we onze impact de komende jaren verveelvoudigen,’ vertelt medeoprichter en cfo/coo Wisse Koedam in een persbericht. De kapitaalinjectie komt van een bestaande groep angel investors, een bedrag is niet bekendgemaakt.

Eind deze zomer gaat Brenger van start in vier regio’s in Duitsland. In de komende twaalf maanden wil het bedrijf ook in andere Europese landen van start. De opgehaalde financiering wordt, naast de stap naar nieuwe Europese markten, ook gebruik om de door Brenger gebruikte technologie verder te ontwikkelen. ‘Hoe beter onze technologie werkt, hoe efficiënter onze koeriers hun beschikbare laadruimte dus kunnen gebruiken. Dat is goed voor hun inkomsten én voor het besparen van onnodige CO2-uitstoot,’ aldus Koedam.

Brenger koppelt dankzij slimme technologie transportorders van grote items als banken of kasten aan koeriers die al op de weg zijn. Zo wordt de lege ruimte in koeriersbussen optimaal benut en neemt de CO2-uitstoot flink af. Het bedrijf heeft ook een b2c-service, waar steeds meer meubelzaken gebruik van maken.