Twinkle | Digital Commerce

Google stopt na een jaar met kluisjesdienst Bufferbox

2017-05-27
180101
  • 1:16

Google trekt de stekker uit zijn pakjesautomatendienst Bufferbox, slechts een goed jaar nadat de zoekmachinegigant het Canadese bedrijf overnam. Google wil zich nu volledig focussen op zijn bezorgservice Google Shopping Express.

Bufferbox werd in 2011 opgericht als startup die pakjesautomaten ten behoeve van e-commerce maakt. Consumenten uit de Canadese stad Toronto die weinig thuis zijn om een online order te ontvangen, kunnen hun bestellingen laten bezorgen in een kluisje van Bufferbox. Google nam het bedrijf in november 2012 over en breidde de dienst uit naar het Amerikaanse San Francisco. Het afhalen van de pakjes zou een alternatief zijn voor de eigen bezorgdienst Google Shopping Express.

Moeilijke beslissing
Deze strategie heeft Google nu gewijzigd. In een e-mail aan Bufferbox-leden schrijft Google dat het ‘de moeilijke beslissing heeft genomen om de standalone Bufferbox service te staken’. Het zoekmachinebedrijf wil zijn activiteiten volledig richten op de uitrol van Google Shopping Express, dat bemiddelt tussen webshops en koeriersdiensten.

Laatste kans
Op 31 maart zullen de laatste pakketten door Bufferbox’ magazijn worden aangenomen. Klanten hebben dan nog tot 21 april de tijd om hun pakket af te halen in een van de kluisjes. Het personeel van de startup wordt ingezet voor de verdere ontwikkeling van Google Shopping Express.

De Buren en PostNL
In ons land bouwt De Buren aan een netwerk van afhaalcentra- en punten, onder andere voor online orders van supermarktketen Spar. PostNL test sinds eind 2012 afleverkluisjes voor webwinkelbestellingen in Almere.