Twinkle | Digital Commerce

Spar installeert Amazon-kluisjes in UK

2017-05-27
180101
  • 0:60

Supermarktketen Spar installeert kluisjeswanden van Amazon in negen van zijn Britse winkels. De AmazonLockers zijn bedoeld voor webshoppers die hier hun bestelde pakketten kunnen ophalen. Bij succes wordt het concept verder uitgerold naar meerdere Spar-winkels in Groot-Brittannië.

Spar besloot de kluisjeswanden te plaatsen om ook online shoppers van dienst te kunnen zijn als lokale supermarkt. ‘Online verkoop groeit hard in Groot-Brittannië. Wij willen het winkelend publiek graag een goede service verlenen die ook inspeelt op deze ontwikkeling’, zegt retail controller Barry Wallis van Spar tegen de Retail Times.

Virtuele sleutel
De kluisjes van Amazon werden in 2011 geïntroduceerd als optie voor click & collect in Groot-Brittannië. Na het bestellen van een product krijgt de klant de mogelijkheid om het pakje af te halen op één van de locaties met AmazonLockers. Per e-mail wordt een code toegezonden die drie dagen als virtuele sleutel fungeert.

Ook in de VS
De kluisjeswand is voor de supermarktketen een goede trekker van een nieuw winkelpubliek. Na een proef van Amazon in een Brits winkelcentrum werden de wanden ook geplaatst in winkels van het Amerikaanse 7-Eleven in Seattle, New York en Northern Virginia.