Twinkle | Digital Commerce

Vijfde dc voor Picnic in aanbouw

2018-09-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Drie jaar na de start in Amersfoort is Picnic toe aan zijn vijfde distributiecentrum. De app-only supermarkt plant op het Rotterdamse industrieterrein Distripark Eemhaven zijn op één na grootste logistiek centrum.

De nummer 93 van de Twinkle100 maakte vorig jaar mei de oversteek naar Rotterdam en bezorgt daar inmiddels in Rotterdam en omtreken, Schiedam, Vlaardingen, Capelle en Nieuwerkerk. Picnic neemt het nieuwe dc, dat momenteel verbouwd wordt en 14.000 vierkante meter telt, half oktober in gebruik. Dat vertelt mede-oprichter Michiel Muller, zelf van oorsprong Rotterdammer, aan het AD.

Korte lijntjes

Dankzij het magazijn kan Picnic zijn voorraadpunten makkelijker aanvullen. 'Het is mooi dat we de hubs nu van heel dichtbij kunnen gaan bevoorraden', aldus Muller. Er blijven geen voorraden liggen: aan het eind van elke dag zijn ze op, om de volgende dag opnieuw aangevuld te worden.

Eerder vestigde Picnic al magazijnen in Nijkerk, Utrecht, Diemen en Eindhoven. De online super breidde zijn bezorggebied onlangs uit naar Limburg; dit voorjaar werd ook de Duitse grens gepasseerd.

Lees ook: 'Muller: 'Onze eerste stap naar landelijk bereik''(15-08-'17)