Twinkle | Digital Commerce

Nieuw dc voor Picnic vlakbij Belgische grens

2018-04-19
1030580
  • [nieuws]
  • 1:07

Kort na de uitbreiding van het bezorggebied naar Noord-Brabant maakt Picnic bekend er ook een distributiecentrum te openen. De nieuwe logistieke uitvalsbasis komt in Eindhoven en zorgt voor een verdubbeling van de landelijke capaciteit van de websuper.

Picnic zet er vaart achter: in mei moet het magazijn, dat momenteel verbouwd wordt, gebruiksklaar zijn. De locatie telt 18.000 vierkante meter; bijna net zoveel als de huidige dc's in Diemen, Utrecht en Nijkerk.

De nummer 95 van de Twinkle100 werft momenteel nieuwe personeelsleden in de regio: met de komst van het dc worden drie- tot vijfhonderd nieuwe banen gecreëerd. De online supermarkt liet eerder deze maand weten vanaf mei in Breda en Tilburg te bezorgen.

Opmars

Ondertussen wordt hard doorgetimmerd op de nieuwe locatie in Utrecht - waar straks 35.000 vierkante meter beschikbaar komt - en openden onlangs de deuren van een extra dc in Diemen. In alle distributiecentra kan Picnic zowel houdbare als gekoelde goederen opslaan.

Picnic heeft recentelijk de vleugels uitgeslagen naar Duitsland en bezorgt inmiddels boodschappen in veertig steden. Met het nieuwe Eindhovense distributiecentrum tot zijn beschikking heeft de websuper alvast een geografische basis gevormd voor het overschrijden van de grens naar de zuiderburen.

Lees ook: 'Muller: 'Onze eerste stap naar landelijk bereik' (15-08-'17)