Twinkle | Digital Commerce

WE Fashion eerste Nederlandse modemerk in Zalando's fulfilment

2018-09-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Zalando handelt sinds kort alle bestellingen af van WE Fashion-klanten die kleding via zijn platform kopen. Met dat partnerschap treedt WE Fashion als eerste Nederlandse modemerk tot de service toe.

Dat meldt het FD. Dankzij de uitbesteding van de orders die via Zalando binnenkomen, bespaart WE Fashion kosten. Tot dusver deed de fashion retailer dat zelf: dat was duur en omslachtig, aldus directeur Joris Aperghis. WE Fashion heeft voorraad bij Zalando neergelegd, zoals het ook al langer bij partner wehkamp doet. De samenwerking biedt de modespeler volgens Aperghis ook mogelijkheden de crossborder-activiteiten sneller uit te breiden.

Fulfilment Solutions

Zalando bouwt op zijn beurt via zijn Fulfilment Solutions-programma met modemerken, dat vorig jaar van start ging, zijn logistieke netwerk in die branche uit. Inmiddels maken 21 merken uit zeven landen gebruik van het logistieke programma.

Tien jaar Zalando

De nummer 4 van de Twinkle100 viert dit jaar zijn tienjarig jubileum en sloot voor de gelegenheid speciale samenwerkingen met internationale merken, waaronder Calvin Klein Jeans, Puma en Mango. Het online platform mikt op een omzet van 10 miljard euro in 2020.