Twinkle | Digital Commerce

Picnic duikt op in Duitsland

2018-05-08
1200865
  • [nieuws]
  • 1:36

Onder de naam 'Sprinter Supermarkt' test Picnic zijn bezorgpropositie in Duitsland. Over vier weken start de online super met de bediening van het volledige pilotgebied, de regio rondom Düsseldorf in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De eerste buitenlandse activiteiten van de nummer 95 van de Twinkle100 kwamen aan het licht door het kenmerkende 'melkboerconcept': levering van boodschappen naar vaste tijdvensters, elektrische bezorgwagentjes, gratis bezorging boven de 25 euro. Ondanks het Duitse alias en een afspraak over geheimhouding met pilotdeelnemers zijn Picnics buitenlandse ambities vanmorgen dan toch openbaar geworden.

Inmiddels is ook een Duitse website live gegaan.

Opmars

'Duitsland is voor ons een geweldige kans en we kijken ernaar uit om ook Duitse huishoudens blij te maken met onze service', zegt mede-oprichter Michiel Muller in een persverklaring als reactie op het nieuws. Terwijl Picnic volop bezig is aan zijn opmars in Nederland - met Amsterdam als meest recente wapenfeit - rekent het nu dus ook inwoners uit Kaarst, Neuss, Meerbusch en een deel van Düsseldorf tot zijn klantenbestand. Daar rijden inmiddels zo'n twintig elektrische wagentjes rond. Picnics distributiecentrum in Nijkerk ligt daar op ongeveer twee uur rijden vandaan.

Duits potentieel

Op de Duitse markt voor boodschappenbezorging liggen volgens Supermarktblog.com, dat er op Picnics pseudoniem stuitte, goede kansen: er zijn niet veel aanbieders. Amazon is daar weliswaar één van, maar vereist lidmaatschap van Prime en heft aanvullende contributie voor deelname aan het Fresh-programma. Picnic introduceert nu als eerste boodschappenbezorger gratis levering bij de oosterburen.

Logistiek dienstverlener

Naast het toevoegen van steden aan zijn bezorggebied ambieert Picnic ook de uitbreiding naar dienstverlening op logistiek gebied. 'We maken ons melkboerrondje toch al', aldus Muller, toen de online super eerder deze maand onthulde te zijn gestart met het meenemen van retouren voor wehkamp in Amersfoort.

Lees ook: 'Muller: 'Onze eerste stap naar landelijk bereik' (15-08-'17)