Twinkle | Digital Commerce

UPS bemiddelt in magazijnruimte

2018-08-30
1000562
  • 1:13

De Amerikaanse vervoerder UPS gaat beschikbare magazijnruimte koppelen aan e-commerce bedrijven die op die ruimte zitten te wachten.

Met het platform Ware2Go zoekt UPS in Amerika beschikbare magazijnruimte. Daarnaast wordt een netwerk van gescreende fulfilmentpartners opgezet. Op deze manier kunnen handelaren eenvoudiger voorraad positioneren op locaties waar hun klanten zich bevinden.

Het platform richt zich vooral op e-commerce bedrijven die niet over veel opslagruimte beschikken maar wel op zoek zijn naar een goedkope en efficiënte manier om toch aan die ruimte te komen. ‘We lossen hiermee twee problemen op’, stelt chief transformation and strategie officer Scott Price. ‘Groei in de markt en efficiënte warehousing.’

Opgeven ruimte

Op het moment dat een warehouse wordt ingeschreven bij het platform, koppelt Ware2Go niet-gebruikte capaciteit aan verkopers. Zowel de verkopers als magazijnen kunnen zich aanmelden en daarbij hun benodigde of beschikbare ruimte opgeven. De warenhuizen worden vervolgens geïnspecteerd door Ware2Go. Daarna koppelt het platform beschikbare ruimte aan de verkoper. Die laatste houdt zeggenschap over de voorraad en is verantwoordelijk voor het vervoer van de voorraad naar de beschikbare ruimte.

Flexe en Stockspots

UPS is niet het eerste bedrijf dat met een dergelijk initiatief komt. In Amerika is Flexe als bemiddelaar voor flexibele opslagruimte actief. Het bedrijf noemt zichzelf de ‘Airbnb voor logistiek’ en brengt webwinkels voor korte tijd onder bij opslaglocaties. Flexe beschikt over 550 locaties verspreid over Amerika. In Nederland is sinds oktober vorig jaar Stockspots actief. Daarbij kunnen bedrijven magazijnruimte van elkaar huren, met de bedoeling om voorraden strategisch op te slaan.