Twinkle | Digital Commerce

Stockspots helpt lege magazijnen vullen

2017-11-09
25071410
  • 0:56

Stockspots presenteert zich vanaf 1 oktober als de ‘Airbnb voor warehousing’. Het idee is om het eenvoudiger te maken om magazijnruimte te huren en te verhuren. Voor webwinkels zou dit betekenen dat voorraad wellicht dichterbij de klant komt.

Stockspots wordt opgetuigd door initiatiefnemers Remko Been en Coen de Lange, met steun van Topsector Logistiek en TKI Dinalog. De twee zagen een kans in de grote hoeveelheid magazijnruimte die niet gebruikt wordt in ons land.

Ruimte huren
De bedoeling is dat bedrijven magazijnruimte van elkaar kunnen huren, net zoals dat bij Airbnb in kamers gebeurt. Zo kunnen voorraden strategischer worden opgeslagen, denken de oprichters van Stockspots.

Duurzamer
Machteld Leijnse van Connekt (Topsector Logistiek) denkt dat de start-up ook voor een duurzame oplossing zorgt. ‘Voorraden kunnen zo op een strategische locatie worden gehouden, dichterbij de eindklant, waardoor onnodige transportkilometers worden bespaard’, zegt zij tegen Logistiek. ‘Een betere benutting van warehousecapaciteit geeft bovendien ook een gunstig effect op de strategische positie van Nederland.’