Twinkle | Digital Commerce

App scant schoenen op echtheid

2018-08-09
1000562
  • 0:53

Het komt regelmatig voor dat consumenten een namaakartikel ontvangen terwijl ze bijvoorbeeld een duur paar schoenen hebben besteld. Sneaker Con heeft daar nu een oplossing voor bedacht.

Het bedrijf, dat grote sneakerbeurzen organiseert, heeft namelijk een applicatie op de markt gebracht dat detecteert of het schoeisel echt is of nep. Dat gebeurt middels NFC-technologie. Dat is dezelfde technologie die ook wordt gebruikt om bijvoorbeeld contactloos mee te betalen.

Label

Op het moment dat consumenten een paar sneakers via de Sneaker Con-app bestellen, worden deze voorzien van een label. Als de klant vervolgens middels de app de schoen scant, verschijnt er een scala aan informatie over het schoeisel, waaronder modelnaam en grootte. Ook kan de consument dan controleren of het product authentiek is.

Schoenen die al als 'legit' zijn getagd, worden in het vervolg bij het scannen als dusdanig betiteld. Het bedrijf, dat in totaal drie jaar aan het systeem werkte, meldt aan Engadget dat het moeilijkste aan de applicatie was om een database van duizenden schoenen te creëren.