Twinkle | Digital Commerce

Farfetch kondigt Amerikaanse beursgang aan

2018-08-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

De Britse online modemarktplaats Farfetch wil zich gaan meten op de Amerikaanse beurs. Het bedrijf heeft een registratieaanvraag ingediend.

De eerste geruchten over een mogelijke gang naar de beurs begonnen al ruim een jaar geleden. Destijds bevestigde het bedrijf die geruchten niet, maar ontkende een geplande beursgang evenmin. Het bedrijf zou nu ongeveer 5 miljard dollar waard zijn, aldus Business of Fashion. Via het platform komen consumenten in contact met merken voor luxe modeartikelen. In 2016 verhandelde het bedrijf nog voor zo'n 800 miljoen dollar aan producten. In dat jaar zette het bedrijf zelf 150 miljoen om.

Uitbreiding

Het bedrijf sloot de afgelopen tijd veel samenwerkingen met buitenlandse bedrijven om op die manier meer voeten in de aarde te krijgen op andere continenten. Zo sloot het bedrijf in februari dit jaar een deal met distributeur Chalhoub Group, onder meer om aan te haken op de groeiende markt van luxe webwinkels in het Midden-Oosten. Het bedrijf opende in de eerste helft van dit jaar al een kantoor in Dubai. Daarnaast wordt de website van de marktplaats naar het Arabisch vertaald.