Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo schrapt aanzienlijk deel bezorggebied Duitsland

2018-08-17
1000562
  • 1:22

De Britse maaltijdbezorger Deliveroo bezorgt binnenkort nog maar in vijf Duitse steden. Het bedrijf wil zich meer richten op een uitbreiding van het aanbod in onder meer Berlijn.

Door dit besluit bezorgt de dienst bij onze oosterburen per september alleen nog in München, Keulen, Hamburg, Frankfurt en dus Berlijn. Deze vijf steden worden als groeiende markten gezien.

Deliveroo bevestigt aan Duitse titels Gründerszene en NGIN Food het voorgenomen vertrek uit Essen, Dortmund, Dresden, Leipzig, Mainz, Stuttgart, Bonn, Düsseldorf, Hannover en Nürnberg. ´In de toekomst hopen we weer terug te keren naar die steden', verklaart het bedrijf.

Verschuiving

De sluiting van een aantal bezorglocaties is wederom een verschuiving binnen het Europese landschap van de maaltijdbezorging. Eerder deze week kondigde foodora Nederland, een tak van Delivery Hero, aan de stekker uit zijn activiteiten te trekken. ´Samen met Delivery Hero hebben we moeten concluderen dat het met de huidige ontwikkelingen in de markt niet mogelijk is om een nummer 1 of 2 positie in de markt te veroveren tegen redelijke investeringen´, verklaarde Vincent Hosman, country manager foodora Nederland deze week. Delivery Hero kon in korte tijd geen koper vinden voor de bezorgdienst, die ook in Australië, Frankrijk en Italië te koop staat.

Uber Eats

Een andere speler op het gebied van maaltijdbezorging: Uber Eats, breidt juist uit. De dochter van bezorgdienst Uber gaat later dit jaar voor het eerst buiten de randstad bezorgen. In Groningen en Haarlem worden straks maaltijden via die dienst bezorgd. En ook het huidige bezorggebied wordt uitgebreid. Zo wordt aan de bezorgregio Den Haag Voorburg en Scheveningen toegevoegd.

Lees ook: 'Thuisbezorging: is het wel goed voor de buurt?' (Twinkle 28-06-2018)