Twinkle | Digital Commerce

Definitief einde foodora Nederland

2018-08-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:33

Het is Delivery Hero niet gelukt een koper te vinden voor zijn Nederlandse tak Foodora. Eerder deze maand werd het bedrijf nog in de etalage gezet.

Dat staat in een mail die het bedrijf stuurde naar medewerkers, en in handen is van Nu.nl. Naast Nederland zette Delivery Hero ook de activiteiten van Foodora in Australië, Frankrijk en Italië te koop. Of op één van die markten een bod is gekomen, is niet duidelijk.

Foodora, dat in 2014 in Duitsland startte en een jaar later in ons land werd geintroduceerd, is sinds eind 2015 onderdeel van Delivery Hero. Vincent Hosman, country manager foodora Nederland blikt terug: 'Foodora was het eerste bezorgplatform die het mogelijk maakte om eten te bestellen bij je favoriete restaurants en deze bezorgd te krijgen in slechts dertig minuten. Drie jaar lang hebben we alles op alles gezet om van foodora een succesvolle speler te maken op de Nederlandse markt. Samen met Delivery Hero hebben we moeten concluderen dat het met de huidige ontwikkelingen in de markt niet mogelijk is om een nummer 1 of 2 positie in de markt te veroveren tegen redelijke investeringen.'

Niet mogelijk nummer 1 of 2 positie te veroveren tegen redelijke investeringen

Concurrentie

Voor medewerkers van Foodora is ontslag aangevraagd, zo blijkt uit de mail. Het werk zal voor hen geleidelijk afnemen. Foodora gold in Nederland als belangrijke concurrent voor Thuisbezorgd.nl, maar kon niet tegen het bedrijf van Jitse Groen opboksen. Diezelfde Groen liet eerder al opmerken een overname van Foodora Nederland te overwegen. ‘Als wij meer bezorgers kunnen krijgen, dan zullen we zeker naar de mogelijkheden kijken.’

Groei Delivery Hero

In de rest van Europa gaat het met moederbedrijf Delivery Hero een stuk beter. In de eerste zes maanden van dit jaar steeg de omzet met 60 procent. Het aantal bezorgde orders groeide naar 184 miljoen. ‘We hebben een uitstekend eerste halfjaar gehad met een blijvende groei’, aldus het bedrijf.