Twinkle | Digital Commerce

Zalando denkt aan samenwerking lokale retailers over de grens

2018-06-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Zalando overweegt de proef met kleine retailers buiten zijn thuismarkt voort te zetten. De moderetailer denkt daarbij aan lokale bedrijven uit Oostenrijk en Zwitserland.

Dat meldt de retailer op een conferentie in Keulen, aldus FashionUnited. Met de samenwerking wil Zalando zijn assortiment uitbreiden en helpt het retailers om producten online te verkopen zonder webshop. 'Sommige retailers bezorgen tot wel driehonderd orders per week direct vanuit hun winkel naar klanten van Zalando', zei logistiek voorman Jan Bartels daar eerder over.

170 Duitse winkels

In de herfst van 2016 startte Zalando met de proef, waarbij kleine zelfstandige retailers bijdragen aan het aanbod van Zalando. Het bedrijf verkoopt kleding en schoenen uit hun assortiment. Consumenten kunnen de artikelen die de retailers aanbieden zowel afhalen en laten bezorgen vanuit het Zalando-magazijn. Inmiddels werken 170 Duitse winkels mee aan het project.

Fysieke winkel

Eerder deze week kondigde Zalando aan een fysieke winkel in Berlijn te openen. De cosmeticawinkel heeft een oppervlakte van 170 vierkante meter en is gebaseerd op het Beauty-segment dat Zalando eerder dit jaar introduceerde.

Lees ook: 'Modestad zonder grenzen' (Twinkle 1 2017)