Twinkle | Digital Commerce

Zalando verlengt samenwerking kleine retailers

2018-02-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

Zalando gaat door met de proef die het in de herfst van 2016 startte met kleine retailers. De nummer 4 van de Twinkle100 kondigt aan behalve schoenen ook kleding van lokale winkels via zijn platform te gaan verkopen.

In eerste instantie verkocht Zalando alleen nog maar schoenen van lokale winkeliers, inmiddels meer dan honderd. Nu wordt dat uitgebreid met kleding.

De proef is onderdeel van Zalando's strategie om alle winkels in de fashion markt, zowel on- als offline, met elkaar te verbinden. 'Met deze samenwerking helpt Zalando kleine retailers met weinig technologische infrastructuur de online business in. Het project heeft zich positief ontwikkeld. Sommige retailers bezorgen tot wel driehonderd orders per week direct vanuit hun winkel naar klanten van Zalando', vertelt logistiek voorman Jan Bartels. 

Build

Eind vorig jaar presenteerde Zalando zijn partnerprogramma 'Build'. Het bedrijf biedt vooral start-ups die innoveren op technologisch gebied een plek op zijn platform. Het partnerprogramma was volgens het bedrijf de 'next evolutionary step'. Eerder dit jaar kondigde Zalando nog een samenwerking aan met kledingplatform Fashion For Good. De samenwerking zorgt ervoor dat kleine start-ups de mogelijkheid en financiën krijgen om door te groeien.

Nieuwe outlets

De Duitse e-tailer opent zelf ook steeds meer fysieke winkels. Hamburg en Leipzig beschikken binnenkort over een eigen Zalando outletstore. In Nederland heeft het bedrijf nog geen plannen voor een dergelijke winkel.