Twinkle | Digital Commerce

JD.com ziet brutowinst fors groeien

2018-03-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

De Chinese e-tailer JD.com heeft over het financiële jaar 2017 een brutowinst van 43.7 procent geboekt. De brutowinst bedraagt 6,3 miljard euro.

De winstcijfers zijn exclusief logistieke kosten en personeelskosten van zijn online marktplaats.

De omzet van de e-tailgigant bedroeg 45,2 miljard euro, een groei van ruim 40 procent. Een sterk vierde kwartaal hielp mee aan die groei. In de laatste drie maanden van 2017 behaalde JD.com een omzet van 13,7 miljard euro. Eerder deze maand werd nog bekend dat de volledige Chinese e-commerce de één biljoen dollar grens had bereikt. 

Revolutie in e-commerce

'Onze ongeëvenaarde online winkelervaring blijft de Chinese e-commerce vormgeven waardoor we consumenten binnenhalen en een robuuste groei hebben doorgezet in 2017', vertelt ceo Richard Liu in het persbericht. 'Als we vooruitkijken, dan blijven we gefocust op het gebruik van technologie zoals AI om de revolutie in e-commerce door te zetten'.

Het eerste kwartaal van 2018 verwacht JD.com een omzetstijging van 30 procent ten opzichte van diezelfde periode in 2017. 

Uitbreidingen

JD.com gaf eerder deze maand aan 2,5 miljard dollar te investeren in zijn logistieke afdeling JD Logistics. 'Deze financieringsronde zal ons toelaten om verder te investeren in het uitbouwen van onze leidende positie in de sector op gebieden als automatisering, drones en robotica', zei Liu destijds over de investering. JD.com heeft ook plannen voor uitbreiding naar Europa middels een Frans e-commerce platform.