Twinkle | Digital Commerce

JD.com investeert 2,5 miljard in logistiek

2018-02-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

JD.com gaat 2,5 miljard dollar investeren in zijn logistieke afdeling. Verschillende Chinese partijen, waaronder Hillhouse Capital en Tencent Holdings, nemen een aandeel in JD Logistics in ruil voor het bedrag.

Het nieuws komt nadat JD.com een maand geleden aankondigde twee miljard dollar te willen investeren in zijn logistieke divisie. De Chinese e-tailer voegt nu dus de daad bij het woord.

Met het geld wil JD.com zijn netwerk van wereldwijde distributiecentra's uitbreiden. 'Deze financieringsronde zal ons toelaten om verder te investeren in het uitbouwen van onze leidende positie in de sector op gebieden als automatisering, drones en robotica', zegt ceo Richard Liu in het persbericht.

E-commerce platform

Vorige maand meldde JD.com, na Alibaba de grootste e-tailer van China, te gaan investeren in zijn logistieke divisie. Alibaba gaf eerder al aan 15 miljard in een wereldwijd logistiek netwerk te investeren. JD.com kondigde eerder aan zich op de Europese markt te gaan roeren met een Frans e-commerce platform. Eerder gaf de e-tailer aan twee miljard euro aan Franse importproducten te willen verkopen.