Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn test slimme deursloten

2018-06-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Opnieuw een technisch proefproject bij Albert Heijn: de supermarkt experimenteert met slimme deursloten. Die maken het mogelijk boodschappen te bezorgen terwijl klanten niet thuis zijn.

Bezoekers van het hoofdkantoor van Ahold Delhaize kunnen de slimme sloten vanaf deze week uitproberen; zij stappen daar in de schoenen van bezorger en klant om te ervaren hoe een dergelijk afleverproces in zijn werk gaat. Het slot uit de proef is een technische oplossing van smartlockproducent Nuki.

Belangrijke bezorgdrempel weg

'Met de nieuwste technologieën kunnen we via deze slimme sloten toegang verschaffen tot de schuren of huizen van onze klanten, waardoor we de boodschappen letterlijk tot in de koelkast kunnen plaatsen', aldus het Albert Heijn Online Labs-team. 'Natuurlijk alleen met toestemming van de klant. Met deze slimme sloten nemen we een belangrijke bezorgdrempel weg én bieden we onze klanten nog meer service dan dat ze al van ons gewend zijn.'

Zonder kassa's

Albert Heijn is volop op de innovatietoer. De experimenten met kassaloos betalen leidden kortgeleden tot het implementeren van een betaalfunctie in de Appie-app, die in twee Nederlandse vestigingen getest wordt. Het kassaloze 'tap to go'-systeem, dat het winkelen in To Go-vestigingen moet versnellen, gaat eveneens binnenkort van start.

Lees ook: 'Appie Tomorrow': Albert Heijn over 2025' (23-05-'18)