Twinkle | Digital Commerce

Ruim duizend dropshippers voor vidaXL

2018-05-31
1000562
  • 0:56

Het dropshipment programma dat VidaXL in oktober vorig jaar lanceerde, beslaat momenteel een groot deel van de verkoop bij het online warenhuis.

Dat meldde cco Kijo Oudshoorn tijdens Emerce E-commerce Live in de Beurs van Berlage. Het programma biedt externe partijen plug-ins en een API om artikelen van vidaXL in hun eigen webshop te verkopen. Inmiddels zijn meer dan duizend dropshippers aangesloten, aldus Oudshoorn vanochtend. 'Enkele partijen hebben het zelfs heel groots aangepakt en doen een ton omzet per week.' Het programma is daarmee volgens Oudshoorn 'één van de grootste drivers voor de verkoop van VidaXL'.

Dropship-orders

VidaXL, dat zelf volgens Oudshoorn inmiddels de helft van de verkopen middels third party channels genereet, verwerkt de dropship-orders zelf. Ook tekent de nummer 31 van de Twinkle100 voor de klantenservice.

Eigen trailers en trucks

VidaXL heeft veel geïnvesteerd in logistiek. Zo werd begin dit jaar een groot distributiecentrum van 100.000 vierkante meter gerealiseerd in Venlo en heeft VidaXL inmiddels de beschikking over zeventig trailers en dertig trucks, waarin het zelf pakketjes naar zijn Europese markten vervoert.