Twinkle | Digital Commerce

Nederlander gebruikt iDeal steeds vaker in buitenland

2018-05-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Nederlanders betalen in buitenlandse webwinkels steeds vaker met iDeal: ruim 7.000 webwinkels in zestig andere landen bieden iDeal inmiddels aan als betaaloptie. Dat meldt maker Currence in zijn jaarverslag.

De groeicurve van het aantal betalingen dat via iDeal plaatsvindt, is steiler dan in de voorgaande vijf jaar: ten opzichte van 2016 is dat aantal het afgelopen jaar toegenomen met 33,8 procent, de hoogste groei sinds 2011.

Het aandeel van e-commerce in het transactievolume van iDeal komt nog immer op bijna de helft uit: daarvan vindt 30 procent plaats in het binnenland, 17 procent in het buitenland

Nieuwe toepassingen

In totaal betaalden Nederlandse consumenten vorig jaar ruim 378 miljoen keer met iDeal. Currence verklaart de stijging door nieuwe toepassingen als c2c-betalingen, betaalverzoeken, QR-codes en het gebruik van mobiele apps, maar ook door 'uniforme productkenmerken' en veilige standaarden.

IDin

Aanverwant aan die laatste categorie is identificatie-zuster iDin, waarmee consumenten via hun bank kunnen inloggen bij bedrijven en instellingen. IDin is inmiddels een miljoen keer gebruikt: vorig jaar ging het in 43 procent van de gevallen om een identificatie-toepassing, tegenover 57 procent waarin met de dienst ingelogd werd.