Twinkle | Digital Commerce

Ventilatieland.nl: ‘Eerste webshop met iDeal QR’

2017-05-28
1536864
  • [nieuws]
  • 0:58

Ventilatieland.nl maakt het mogelijk om orders via een iDeal QR-code te betalen op de smartphone. Daarmee claimt het bedrijf de eerste webwinkel van Nederland te zijn die dit mogelijk maakt. De officiële uitrol van de iDeal QR vond in december plaats.

Klanten kunnen via de iDeal-app op hun telefoon de QR-code uit de order op de desktop scannen om direct af te rekenen. De koppeling is gemaakt door Logic4 en MultiSafepay, die aangeven dat nog geen enkele andere webshop betaling via iDeal QR uit de testfase heeft gehaald.

Interesse
Betaalvereniging Nederland maakte betalen via iDeal QR in december beschikbaar ‘voor elke ondernemer die hiermee aan de slag wil’, aldus een woordvoerder aan Twinkle. Hij laat weten dat al meerdere webwinkels interesse hebben in de betaalmethode en er ook mee testen.

Kosten
Een iDeal-betaling is voor incassanten duurder dan een pin-betaling, maar weer goedkoper dan contactloze transacties met NFC en Bluetooth. Deze technieken werpen voor consumenten hogere drempels op, aldus Betaalvereniging Nederland.