Twinkle | Digital Commerce

Apotheek NewPharma beste webwinkel van België

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:33

NewPharma is verkozen tot de beste webwinkel van België. De online apotheek won tijdens een gala-avond in het Koloniënpaleis in Tervuren de overall prijs van de tiende BeCommerce Awards.
 

NewPharma nam de prijs in ontvangst ‘omwille van de bekendheid bij het grote publiek en de uitzonderlijk resultaten van het voorbije jaar’, zo meldt de organisatie. De webapotheek dingt in juni namens België mee naar de Entrepreneurial Award, de prijs voor beste webwinkel van Europa. Deze wordt uitgereikt tijdens de zevende editie van de Global E-commerce Summit op 8, 9 en 10 juni in Barcelona. Het bedrijf neemt het onder andere op tegen Coolblue, dat Nederland vertegenwoordigt.

Jubileumaward
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de BeCommerce Awards werd een webwinkel in het zonnetje gezet die het meest sympathieke idee neerzette. De jury gaf deze award aan Deeleenkoe.be: ‘Een uniek concept van een koe delen met andere klanten en een puur Belgisch concept.’

Omni-channel Award en Innovation Award
Voor het eerst werden onder de vakprijzen een Omni-channel Award en een Innovation Award uitgereikt. Deze gingen respectievelijk naar Media Markt en betaalmiddel KBC pay later. Pizza.be ging naar huis met de Mobile Award, Ya-too.com kreeg de Cross-Border Award, Inno de Starters Award, bandenwebwinkel Tyreset ontving de Start-up Starter Award en Bel&Bo de Green Award, de prijs voor de webshop die het best het milieu respecteert.

Publieksprijzen
Naast de zeven vakprijzen werden er dertien publieksprijzen vergeven. Zo’n 44 duizend consumenten konden de afgelopen tijd op hun favoriete winkel uit verschillende categorieën stemmen. Onder deze prijswinnaars bevindt zich een aantal van oorsprong Nederlandse webshops. De winnaars zijn (op alfabetische volgorde van categorie):

Auto & Toebehoren
Datona.be

Elektronica
ReplaceDirect.be

Financiële producten
ING.be

Huis, Tuin & Dier
Medpets.be

Kleding & Toebehoren
Vente-exclusive.com

Multimedia
Unigro.be

Ontspanning & Vrije tijd
Smartphoto.be

Reizen
Travelbird.be

Schoenen
Brantano.be

Schoonheid & Gezondheid
Yves-Rocher.be

Telecom
Proximus.be

Tickets
Jetairfly.com

Voeding
Wijnvoordeel.be