Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe eigenaar voor Tel Sell

2018-04-19
978550
  • [nieuws]
  • 1:04

MediaShop uit Oostenrijk is eigenaar geworden van Tel Sell. Het Nederlandse homeshopping icoon, op Amerikaanse leest geschoeid, komt weer op televisie voorbij.

De deal wordt gemeld door WebshopOvername.nl, dat bemiddelde bij de verkoop van onder andere de webwinkel en merkrechten. Tel Sell werd in 1993 opgericht en verkoopt sinds 1996 online. Volgens de voormalige eigenaar Bianca Damas was het daarmee een van de eerste webshops in Nederland. Na een faillissement en een doorstart tien jaar geleden werd Tel Sell vorig jaar in de etalage gezet.

Van tel naar web

Tel Sell is vooral bekend van de productdemonstraties op televisie. Artikelen, waaronder de populaire Total Gym Shaper, de Ahh Bra, de Fresh Air Globe en de Genie Instant Line Smoother, werden aanvankelijk alleen telefonisch verkocht (de Tel in Tel Sell), later kregen online bestellingen de overhand.

MediaShop

MediaShop, een internationaal opererend homeshopping bedrijf, wil dankzij de inlijving van Tel Sell ons land en later ook andere delen van West-Europa veroveren. De inmiddels opnieuw gelanceerde tv-reclames op RTL moeten de nieuwe eigenaar hierbij helpen. Onder de naam ‘Tel Sell – part of MediaShop’ belooft algemeen directeur Philipp Nachbaur het Nederlandse publiek een scala aan nieuwe en opwindende productinnovaties, die deels ook door MediaShop zelf worden ontwikkeld.